lovelylovely

Pranje podnih prostirki i posteljine

Nudimo usluge mašinskog pranja svih vrsta podnih prostirki i posteljine po najvišim standardima i povoljnim cijenama uz 100% zagarantovan kvalitet.

Proces čišćenja podnih prostirki

1. KORAK – NARUČIVANJE

Pozovite nas kako bi dogovorili termin preuzimanja Vaših tepiha. Ukoliko preuzmemo Vaš tepih do 13:00 sati, isti će biti vraćen opran i osušen već sutradan u poslijepodnevnim satima. Ukoliko preuzimanje bude poslije 13:00 sati, podne prostirke će biti dostavljene na Vašu adresu oprani i osušeni dan poslije.

NOVO! Od sada kompletnu uslugu naručivanja možete izvršiti i online direktno sa naše početne stranice.

2. KORAK – PREUZIMANJE

Nakon što je termin preuzimanja dogovoren, naš tim dolazi na Vašu adresu kako bi preuzeli podne prostirke. Molimo Vas da iste adekvatno pripremite u dogovoreno vrijeme.

3. KORAK – MJERENJE I PREGLED

Prije početka svakog pranja, sve Vaše podne prostirke će biti izmjerene kako bi se odredila kvadratura istih. Površina podnih prostirki se zaokružuje na veći broj, npr. ukoliko je dimenzija Vaše podne prostirke 222 cm x 200 cm, računat će se da joj je površina 5 m². Također, sve podne prostirke će biti detaljno pregledane, kako bi se ustanovilo u kakvom su stanju i koji metod čišćenja je potreban.

4. KORAK – MAŠINSKO KLOFANJE

Podne prostirke prolaze kroz proces klofanja sa obje strane u specijalnoj mašini uz pomoć koje se odstranjuju prljavština, prašina, grinje i slično, koje su se zavukle u najdublje slojeve tepiha, te se tokom cijelog procesa usisava usisivačem visoke snage čime se onemogućava prašini da se ponovo absorbuje u tepih. Ovaj korak je jako bitan u cijelom procesu pranja, zbog kvaliteta čistoće.

5. KORAK – MAŠINSKO PRANJE

Nakon mašinskog klofanja, podne prostirke se ubacuju u mašinu za natapanje i pranje. Najprije se vrši natapanje vodom, čime se započinje proces tretiranja Vaših podnih prostirki sa različitim četkama i biorazgradivim sredstvima za čišćenje u zavisnosti od vrste i debljine tepiha. Pod visokim pritiskom vode se eliminiše sva preostala prljavština i hemija koja je bila u tepihu. Ukoliko je tepih ekstremno prljav, ovaj korak se ponavlja i po nekoliko puta.

6. KORAK – CIJEĐENJE/CENTRIFUGIRANJE

Odmah nakon završenog pranja, podna prostirka se ubacuje u centrifugu koja će u kratkom vremenu izbaciti i do 95% vlage iz tepiha, te samim tim sačuvati boje i sam materijal. Ovaj korak je posebno bitan kod vunenih, perzijskih, svilenih i ostalih osjetljivih podnih prostirki kod kojih može doći do izljevanja boja. Tokom rada ove mašine ne vrši se samo cijeđenje, već se dodaje i čista voda te se tepih potpuno ispira do potpune bistroće otpadne vode, što je sličan proces kao kod kućnih veš mašina.

7. KORAK – SUŠENJE U KOMORI

Nakon centrifugiranja, tepisi se prenose u specijalnu komoru za sušenje koja je opremljena sistemima za ispuhivanje i eliminaciju vlage. Ovaj korak omogućava da bez obzira na godišnju dob ili vremenske prilike, imate oprane i osušene podne prostirke u roku od 24 sata. Ono što treba posebno naglasiti, jeste da prilikom sušenja u komorama, podne prostirke su zaštićene od ponovnog prljanja, što nije slučaj ukoliko se sušenje vrši vani, gdje mogu ponovo pokupiti prašinu, čađ, izduvne gasove iz automobila, razne neugodne mirise iz okoline i slično. Zbog ovoga, mi Vaše podne prostirke tokom cijele godine sušimo isključivo u komorama.

NOVO! Pranje deka, jorgana, jastuka i prekrivača

Novo u ponudi – Profesionalno pranje Vaših deka, jorgana, jastuka i prekrivača po najvišim standardima. Oslobodite Vašu posteljinu od nečistoća iz najdubljih pora. Eliminišite grinje i alergene i uživajte u besprijekornoj čistoći.